Luontaisedut 2024
Blogi Arkisto

2024 luontoisetujen verotusmuutokset yrittäjille

Verohallinto on julkaissut (20.11.2023) päätöksen vuodelle 2024 noudatettavista luontoisetujen arvoista.

Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi nämä tärkeät muutokset.

Mitä luontoisetu tarkoittaa?

Luontoisedut, kuten asunto-, auto-, ravinto- ja puhelinedut, ovat osa työntekijöillesi tarjoamaasi kokonaispalkkausta. On tärkeää ymmärtää, että nämä edut ovat saajalleen verotettavaa tuloa. Siksi on olennaista hallita niitä asianmukaisesti sekä sinun että työntekijöidesi näkökulmasta.

Ravintoetu uudistuu

Vuonna 2024 ravintoetu kattaa myös ruoan kuljetuskustannukset. Tämä voi olla arvokas lisä etenkin etätyötä tekeville työntekijöille. Huomioi, että tämän edun maksimiarvo on rajoitettu 13,50 euroon per ateria.

Autoetujen päivittäminen

Autoetujen arvot ovat muuttuneet vuodelle 2024, mikä vaikuttaa etenkin uusiin ja täyssähköautoihin. Nämä muutokset on syytä ottaa huomioon yrityksesi ajoneuvopolitiikassa ja budjetoinnissa. Muuttuneet arvot voit laskea verottajan autoetulaskurilla: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot/ansiotulot/tyosuhdeedu/autoetulaskuri/

Puhelinedun laajennus

Puhelinedun määritelmä on nyt laajennettu sisältämään myös datan käyttö. Tämä on tärkeä huomio nykyisessä digitaalisessa toimintaympäristössä.

Kuinka nämä muutokset vaikuttavat yritykseesi?

Luontoisetujen verotuksen ymmärtäminen ja soveltaminen on keskeinen osa yritystoiminnan hallintaa. Pysy ajan tasalla ja varmista, että yrityksesi hyödyntää näitä etuja optimaalisesti.

Päivityksillä voi olla vaikutus yrityksesi talousarvioon ja työntekijöiden tyytyväisyyteen. On suositeltavaa arvioida, miten nämä uudistukset sovitetaan yrityksesi tarpeisiin ja strategiaan.

Lähde: https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2023/vuoden-2024-luontoisetuarvot-on-vahvistettu/

Samankaltaiset artikkelit